Vilket är de bästa lånen för dig som behöver låna pengar snabbt? Vi går igenom dina alternativ för att hitta bästa lånen för snabba och direkta utbetalningar.

Att låna pengar snabbt och att pengar du lånar betalas ut väldigt snabbt eller direkt till ditt bankkonto ställer en del krav på dig som låntagare och valet av långivare. Men även om det är lördagskväll så finns det möjligheter för att få pengar på sitt bankkonto redan inom 30 minuter om du väljer rätt alternativ.

Vanliga privatlån brukar ha en handläggningstid som tar lite tid. Ofta tar det lite tid innan banken gjort en kreditupplysning och kan ge dig en personlig ränta och även om detta ofta är ett bra sätt att låna pengar över lång tid så tar det tid. Efter att du fått ditt erbjudande med ränta så ska du acceptera, skriva under skuldbrev och sedan vänta på att pengarna betalas ut. Detta går inte fort och är inte de bästa lånen för att få pengar snabbt.

Snabblån och smslån är välkända alternativ för dig som behöver pengar snabbt. Framför allt snabblån där namnet antyder på att någonting går snabbt klingar bra i örat i sammanhanget. Men är det verkligen tillräckligt snabbt och är dessa lån billiga och bra?

Snabblån kan ge pengar direkt

Snabblånen är en form av mikrolån där man ofta lånar en mindre summa pengar. Det vanligaste lånebeloppet är ungefär 3000 kronor för dessa lån även om det finns flera långivare där du kan ansöka om lån upp till 20 000 kronor. Detta är ett populärt alternativ om du vill eller behöver låna pengar snabbt.

Det bästa snabblånen är att ansökan är enkel och att det går ganska fort att genomföra den om du har dina bankuppgifter m.m. tillgängligt. Många långivare erbjuder även direkta och snabba utbetalningar och är du noggrann i ditt urval och inte behöver låna mitt i natten så kan du få pengarna utbetalt direkt vilket oftast är tillgängligt på ditt konto inom 15 minuter.

Ett bra sätt för att hitta bästa alternativet för dig som vill ha pengar direkt är att besöka t.ex. bästasnabblån.nu där du kan jämföra långivare och hitta långivare som kan betala ut direkt till just din bank. Snabblån varierar i kostnad men de är avsedda att tas under en väldigt kort tid och du kan hitta allt ifrån räntefria lån till lån som är dyrare. Det skadar alltså inte att jämföra alternativen så du kan hitta det bästa snabblånet som passar din situation.

Direkt utbetalning till bankkonton

Snabblån och till en viss del smslån kan betalas ut direkt om banken eller långivaren som erbjuder lånet har ett bankkonto i samma bank som dig. Ofta har dessa långivare bankkonton i flera banker för att kunna erbjuda dig en så snabb utbetalning som möjligt men det är ingen garanti att de erbjuder detta till just din bank och därför är det viktigt att jämföra som vi nämnde i stycket ovan.

En del långivare erbjuder kanske bara direkt utbetalning till Handelsbanken och Swedbank medan någon annan gör det till Nordea och SEB. Om du skulle välja att låna pengar från en långivare som inte erbjuder direkt utbetalning till just din bank kommer du ha pengarna på ditt bankkonto under nästkommande vardag. Detta är förvisso ganska snabbt också men det innebär ingen direkt utbetalning av pengarna vilket kanske är det man önskar.

Värt att tänka på är att långivaren måste ha öppet när du ansöker om lån för att du ska kunna få pengarna direkt på ditt bankkonto. Anledningen till detta hittar man om man gräver i Konsumentkreditlagen där det ligger på långivarens ansvar att se till så att låntagaren har en möjlighet att betala tillbaka lånet som denne ansöker och därför måste en manuell granskning av en lånehandläggare göras.

Vanliga krav för att du ska få lov att låna pengar genom snabblån och smslån är följande:

  • Har en taxerad inkomst (Lön, pension, sjukpenning t.ex.)
  • Är minst 18 år gammal (vissa kräver 20 år)
  • Inte är skuldsatt hos Kronofogden med obetalda skulder
  • Är svensk medborgare

Låna pengar snabbt på helgen

Att låna pengar snabbt på helgen ställer samma krav som vi gått igenom ovan och kräver följande:

  1. Långivaren / Banken som du ansöker lån hos har öppet och tid till att granska din ansökan innan stängning.
  2. Att du blir godkänd för lånet
  3. Att du har bankkonto i en bank som långivaren kan göra direkt utbetalning till.

Om ovannämnda punkter stämmer har du ofta pengar på kontot direkt efteråt även om det i mer enstaka fall kan ta lite på grund av tekniska svårigheter eller andra undantag. Men normalt sätt kan man räkna med att ha pengarna inom 15 minuter om inte långivaren säger något annat.