SMS Lån har ett bra tag varit ett av de enklaste sätten att låna pengar online. Det går snabbt att ansöka om ett lån och oftast går det väldigt snabbt at bli godkänd för lånet och få pengarna utbetalt.

En av de stora fördelarna med SMS Lån är du kan få pengarna utbetalat direkt efter att ansökan godkänts och ha pengarna på kontot väldigt snabbt. I bästa fall har du pengarna direkt efter att ansökan godkänts.

SMS Lån – Snabbt och enkelt

Det som gör SMS lån mest attraktivt är enkelheten att söka om ett lån och hur snabbt det betalas ut. Även om lånen är lite dyrare än andra krediter så är tanken att återbetala lånet oftast efter 30 eller 60 dagar vilket gör att den totala kostnaden inte alltid blir så hög.

Det finns dock bättre och sämre SMS lån och att jämföra långivarna innan man ansöker är inget dumt val. De mest lönsamma sms-lån du kan hitta är faktiskt räntefria förutsatt att du är en ny kund som tidigare inte ansökt om lån hos långivaren.

För den som vill låna pengar med hjälp av sms-lån så är det viktigt att veta på förhand att man kan betala tillbaka i tid. Långt ifrån alla hamnar i skuldfällor och kan hantera dessa krediter på ett bra sätt. Bara under 2015 så kunde svenskar göra ränteavdrag på 100 miljoner kronor för just SMS lån vilket bl.a. Svenska Dagbladet rapporterade om.

Direkt utbetalning – Så fungerar det

Direkt utbetalning av SMS lån till bankkonto är fullt möjligt även på helgdagar och kvällar. Men det är inte alla långivare som erbjuder direkt utbetalning och det beror även på vad du har för bank.

För att att en direkt utbetalning rent tekniskt ska kunna ske måste långivaren som erbjuder SMS Lån erbjuda det och direkt till den bank där du har bankkonto. I annat fall kan det dröja till nästkommande vardag innan dina pengar når kontot.

Om långivaren erbjuder direkt utbetalning till din bank så är det fritt fram att ansöka under långivarens öppettider. Försök göra det ett tag innan stängning (se respektive långivares öppettider) för att vara säker på att de hinner granska din ansökan. Ansökningar granskas normalt sätt väldigt fort (inom några minuter) och först efter du blivit godkänns kan den direkta utbetalningen ske.

Tveksam på SMS Lån?

Enkelheten att låna pengar är för vissa också nackdelen och därför rekommenderas det alltid att du gör en budget och vet att du har råd med lånet. Ett SMS Lån behöver inte vara speciellt dyrt och det finns t.o.m. räntefria SMS Lån som inte behöver kosta dig något alls.

Att det är enkelt att låna pengar med SMS Lån är dock också det som gör det bra när krissituationer uppstår. Du kan snabbt fylla på ditt bankkonto om du är på resande fot eller om det är helg utan att behöva vänta på transaktioner från sparkonton. Du kan också låna pengar för att skjuta betalar till nästkommande månad och betala tillbaka lånet när löningen kommer.

Oavsett av vilken anledning du väljer att ansöka om ett SMS Lån är det viktigt att du vet att du kan betala tillbaka lånet. Ett SMS Lån behöver som sagt inte vara alls dyrt men om du inte betalar tillbaka pengarna och inbetalningen förfaller till inkasso så blir det ofta snabbt dyrt däremot.

Marknaden med SMS Lån

Idag finns det ett stort antal företag i Sverige som erbjuder konsumenter att låna pengar genom SMS Lån. Som låntagare kan du känna trygghet i att både Finansinspektionen och Konsumentverket övervakar marknaden och ser till så långivarna följer de lagar som finns. Det innebär bl.a. att långivarna har ansvar att se till så du har möjligt att betala tillbaka lånet i samband med att ansökan görs.

Alla långivarna måste ansöka om tillstånd hos Finansinspektionen för att få lov att låna ut pengar och där regleras även hur detta ska. Konsumentverket ansvarar över att företagen inte bryter mot lagen mot konsumenterna i sin tur och ser till så att de skyddas.

I Konsumentkreditlagen regleras det bl.a. att långivaren som lånar ut pengar måste veta att låntagaren inte är hårt skuldsatt och har möjlighet att betala tillbaka lånet. Det enda sättet att på att rimligt sätt undersöka detta är med en kreditupplysning. Detta innebär också att oavsett vem du vänder dig till för att ta ett SMS Lån så måste de göra en kreditupplysning på dig som låntagare.

Detta innebär dock inte att UC (Upplysningscentralen) alltid används vid ansökan. De flesta långivarna som erbjuder SMS Lån använder sig av andra kreditupplysningsföretag än UC.