Snabblån är en form av mikrolån som är framtagna för att vara vara enkla att ansöka till och där du får ett svar direkt på din ansökan. Du har även möjligheten att få pengarna insatta på ditt konto direkt efter att lånet godkänts.

Snabblånen har växt fram som bra alternativ för de som behöver låna pengar snabbt och tack vare att det finns så många aktörer att välja mellan har räntorna och kostnaderna pressats ner för att idag vara mycket bättre än när alternativen kom till marknaden.

Snabblån är precis som SMS Lån ett mikrolån du helst inte vill ha under lång tid. Det fungerar fint för att tillfälligt låna en summa pengar men bör betalas tillbaka så snabbt som möjligt och är dyrare att ta än ett vanligt privatlån.

Möjligheten att få pengarna insatta på sitt bankkonto på mindre än 15 minuter efter att man skickat iväg ansökan och att kraven som ställs på dig som kredittagare är lägre än för privatlån gör att det blir väldigt attraktiva lån när man tvingas låna pengar för att oplanerade utgifter uppstått.

Räntefria snabblån

Räntefria snabblån innebär i praktiken att du får lov att låna pengar utan att det kostar dig något extra under en begränsad tid. Under denna tid slipper du alltså avgifter och ränta helt och hållet. Om du skulle låna t.ex. 3000 kronor så behöver du bara betala tillbaka det beloppet förutsatt att den räntefria perioden inte tagit slut.

Räntefria lån går endast att få som ny kund hos de företag som erbjuder räntefria och avgiftsfria lån. Eftersom utbudet av långivare som erbjuder det och det endast går att få som ny kund kan du endast nyttja detta ett begränsat antal gånger men också är ett väldigt förmånligt sätt att låna pengar.

De räntefria lånen erbjuds ofta i samband med att man öppnar ett kreditkonto. Dessa kreditkonton är kostnadsfria att öppna och kostar inte pengar förrän man tar ut pengar från dem. De fungerar som en digital kreditbank där du kan ta ut pengar från till ditt bankkonto. I samma stund som detta sker påbörjas lånet som du sedan måste betala tillbaka. Om du vill låna räntefritt så erbjuds detta under en period efter du öppnat ett sådant konto.

Snabblån utan UC

UC (Upplysningscentralen) är ett av många kreditupplysningsföretag i Sverige. Det är också ett av de vanligaste kreditupplysningsbolagen och det finns många bra anledningar att undvika att onödiga kreditupplysningar görs genom UC.

Kreditupplysningar genom UC registreras och arkiveras för alla kommande kreditupplysningar genom dem. Det kan räcka med att man har en onödig kreditupplysning för att det ska direkt bli svårare att ta en kredit man verkligen behöver.

Att ta snabblån utan UC innebär att långivarna använder andra kreditupplysningsbolag som t.ex. Bisnode och Creditsafe.

Gratis snabblån

Gratis snabblån är något som började marknadsföras kraftigt under en period men fick snabbt ett bakslag när Konsumentverket satte ner foten. Det spelar alltså ingen roll hur förmånligt ett lån kan vara så kan ett lån aldrig vara gratis.

Gratis snabblån och gratis sms-lån är alltså termer som inte får användas i marknadsföringen och i praktiken menades räntefria och avgiftsfria lån. Dessa lån är dessutom bara kostnadsfria under vissa förutsättningar vilket gör det ännu mer förvirrande.

Om du stöter på en långivare eller bank som menar att du kan låna pengar gratis från dem kan du vara säker på att det antagligen inte är en seriös aktör.

Direkt utbetalning till bankkonto

Snabblån är de snabbaste lånen du kan hitta och erbjuder direkt utbetalning till bankkonton hos flera stora svenska storbanker. Direkt utbetalning erbjuds av flera långivare men för att det ska vara möjligt krävs det att följande uppfylls:

  • Långivaren har öppet (manuell granskning krävs av alla ansökningar)
  • Du hinner skicka din ansökan en stund innan långivaren stänger.
  • Långivaren erbjuder direkt utbetalning till just din bank.

Det kan skilja på vilka banker som det erbjuds direkt utbetalning till men om du har bankkonto hos Nordea, Handelsbanken eller Swedbank kan du vara säker på att det finns någon långivare som kan göra direkta insättningar dit.